Archief - klik op 'meer informatie' voor een foto-impressie

Informatiebijeenkomst in ’t Praethuys in Castricum - 02-03-2017

Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: 't Praethuys - Dorpsstraat 23 - Castricum


Liefde voor leven & afscheid: liefde voor het geleefde leven en dat met elkaar te delen tijdens de uitvaart.  

Het is zeker dat jij - en je naasten - doodgaan: En toch is het een onderwerp dat veel mensen 'pas' met elkaar bespreken als ze ziek worden of ouder zijn of wanneer ze iets in hun directe omgeving meemaken. Of niet bespreken - en hopen dat het niet gebeurt - er in elk geval niet aan hoeven denken. Doe het wel, praat wel over de dood & het leven, leef (nog) bewuster en geniet van dat wat er nu is.

Dit kan op donderdag 2 maart in t Praethuys in Castricum – Dorpsstraat 23, centrum voor Training en Coaching.

Wil je praten over jouw afscheid of dat van een naaste? Er is veel mogelijk. Misschien wil je informatie over praktische zaken: te verwachten kosten – verzekeringen - hoe en waar opbaren - wel of geen condoleance - een kist, mand, wade of zelfgemaakte levensdoek - begraven of cremeren - kaarten of mails - wel of geen advertentie. Ook kan het gaan over de gewenste sfeer tijdens een afscheid – rituelen – muziek – de rol van kinderen tijdens een uitvaart - vóóruitnodigen van sprekers, zodat zij weten dat ze heel belangrijk voor je zijn (hoe waardevol om dat nu te delen). Het bespreken geeft jouw wensen inhoud en betekenis en maakt het voor jouw naasten helder wat voor jou belangrijk is. Denk ook aan de ruimte voor hun eigen kleur en de mogelijkheid om actuele zaken toe te voegen aan het afscheid. Dit is heel belangrijk voor het rouwproces van jouw naasten.

Tijdens de informatiebijeenkomst in ’t Praethuys is libelle uitvaartbegeleiding aanwezig. Deze organisatie kenmerkt zich door persoonlijke aandacht met een professioneel en transparante aanpak. Nienke Blom gaat met u in gesprek, beantwoordt vragen en denkt mee over uw wensen.

’t Praethuys

Dorpsstraat 23,  Castricum

Donderdag 2 maart, 10.00-12.00 uur

Er zijn geen kosten aan deze informatiebijeenkomst verbonden

Aanmelden is niet nodig, mag wel