De kosten voor levensafronding en uitvaartbegeleiding

 

Het tarief voor een begeleidingstraject is € 2350

Deze begeleiding start op het moment dat het voor jullie nodig is en mogelijk is. Dit kan voorafgaand aan het overlijden of op het moment van overlijden. 

We hebben indien gewenst voorgesprekken over keuzes, wensen, kosten en voorbereidingen. (♥ en zie hieronder voor meer) 

Jullie kunnen ook bellen na het overlijden, zonder dat er vooraf iets besproken is. Ook dan hebben we de tijd om alles rustig te bespreken, keuzes te maken en inzicht in kosten te krijgen.

 

Samen met jullie of met een collega verzorg ik de overledene. Ik kom dagelijks voor controle van het lichaam - bij een thuisopbaring en bij verblijf in een uitvaartcentrum.

Ik ben dagelijks bij jullie tijdens de uitvaartweek, voor zaken die geregeld moeten worden, om te horen wat er speelt en wat er nodig is. Over praktische zaken, gevoel en het proces die week.

Ik begeleid jullie bij het vormgeven van de uitvaart: komt er een dienst en waar, een avondwake, een thuisafscheid, een of meerdere condoleance-momenten. Zijn er sprekers, foto's, muziek?

Samen maken we de rouwkaart, ik breng een proefdruk en bij jullie akkoord die ik laat printen en bij jullie breng, maken we indien gewenst een advertentie op voor de krant.

Jullie zoeken een kist uit (of mand of baar met wade), een rouwauto (of je eigen auto), eventueel fotograaf of videograaf, bloemen of iets anders rondom de kist, en ik print als je wilt een foto voor op de kist. 

Ik doe aangifte van overlijden bij de gemeente. Jullie krijgen een akte van overlijden en ik een verlof tot begraven of cremeren.

Ik heb overleg met crematorium en eventuele horeca en verzorg indien gewenst voor jullie een rondleiding op de locaties.

Ik ben aanwezig bij condoleancemomenten en op de dag van de uitvaart. Ik spreek als jullie dat willen tijdens het afscheid, of ben onzichtbaar aanwezig. 

En in dit tarief zit ook reiskosten (binnen straal van 30 km), dienstverlening door Ninke Kaij van Nunazorg, boekjes 'Zorgen Erna' tijdens het afscheiden 'Verlies', een evaluatiegesprek in de week na de uitvaart en indien gewenst begeleid ik jullie bij het maken van dankkaartjes of een dankadvertentie. Indien gewenst kan ik, na tekenen van een machtiging, ook de uitkering door de verzekering voor jullie in orde maken. 

Daarbij komen de kosten voor producten die jullie nodig hebben voor de uitvaart (kist, bloemen, kaarten, aula, cremeren/begraven, vervoer, ...)

De kosten hiervan reken ik één op één door, daar komt geen opslag/provisie overheen.

 

Het eerste gesprek is kosteloos en zonder voorwaarden.

Dan maken we kennis met elkaar.

Als het klikt bespreken we wat er nog moet gebeuren. Besluiten we wat er dan besloten moet worden. En is er een globaal plan, waarvan de kosten helder zijn. 

Na een gesprek waarbij jullie je wensen aangeven, maak ik een kostenbegroting. Deze bestaat uit de kosten voor de producten die jullie wensen en de kosten voor mijn begeleiding. Zoveel mensen, zoveel wensen, dus over de kosten van een uitvaart kan ik pas iets zeggen als ik de wensen ken. €5.000 tot €10.000 is een marge waar tussen veel uitvaarten uitgevoerd kunnen worden. €3.500 of €29.000 is ook realiteit. Dus een voorgesprek en een verslag en kostenbegroting geeft inzicht in de kosten voor jouw specifieke wensen. Bij een grotere wens dan het beschikbare budget, kijk ik graag met jullie mee hoe we daar samen een mooie oplossing voor vinden. 

En ik stel mijn netwerk open voor vragen die je hebt (over zorgplan, medische grenzen, erfenis, etc).

Of je wel of niet verzekerd bent maakt niet uit voor mij. In alle gevallen kunnen we kennismaken en kan ik je een indicatie geven van de kosten. 

 

♥ Hier meer over vóór het overlijden: mogelijke onderdelen bij het afronden van een leven:

* een gesprek over het leven dat je geleefd hebt, uitvoeren levens-balans opmaken en oogsten

* voorbereiden van het afronden van relaties door zaken te bespreken (samen of met meerdere), echt contact te maken

* voorbereidingen om herinneringen te delen en tastbaar maken (ritueel) voor degene van wie je nu afscheid neemt 

* foto's maken van jullie samen

* samen laatste herinneringen maken 

* angsten uitspreken en wegnemen voor jezelf & je naasten 

* een gesprek over alle vragen die je hebt, en mijn hulp bij het oplossen, regelen en/of doorverwijzen

* metamorfosemassage - voor ontspanning, loslaten, energie verdelen

* je eigen uitvaart (deels) voorbereiden, om stap voor stap los te laten.