De kosten voor levensafronding en uitvaartbegeleiding

 

Het tarief voor een begeleidingstraject is € 1850 of  € 2350:

€ 1850 geldt bij begeleiding in de uitvaartweek, vanaf overlijden

€ 2350 geldt bij een traject voorafgaand aan overlijden tot en met de uitvaartweek

Daarbij komen de kosten voor producten die jullie nodig hebben voor de uitvaart (kist, bloemen, kaarten, aula, cremeren/begraven, vervoer, ...)

 

Het eerste gesprek is kosteloos. Dan maken we kennis met elkaar, we maken een globaal plan, de kosten worden helder en ik stel mijn netwerk open voor vragen die je hebt (over zorgplan, medische grenzen, erfenis, etc).

Onderdelen die kunnen horen bij het afronden van een leven:

* een gesprek over het leven dat je geleefd hebt, uitvoeren levens-balans opmaken en oogsten

* voorbereiden afronden van relaties door zaken te bespreken (samen of met meerdere), echt contact te maken

* voorbereiden herinneringen te delen en tastbaar maken (ritueel) voor degene van wie je nu afscheid neemt 

* samen laatste herinneringen maken 

* angsten uitspreken en wegnemen voor jezelf & je naasten 

* een gesprek over alle vragen die je hebt, en mijn hulp bij het oplossen, regelen en/of doorverwijzen

* metamorfosemassage - voor ontspanning, loslaten, energie verdelen

* je eigen uitvaart (deels) voorbereiden

* .....  wat zou je zelf willen 

* en het begeleiden, vormgeven en uitvoeren van de uitvaart. De begeleiding bestaat uit contact tijdens de afscheidsweek (zoveel als nodig - in overleg), verzorgen van overledene met familie indien gewenst, begeleiding bij het vormgeven uitvaart, acties voor kaarten/kist/vervoer, aangifte van overlijden bij de gemeente uitvoeren, reiskosten, overleg kerk/begraafplaats/crematorium/horeca, aanwezig overbrengen/condoleance/dag van uitvaart, boekje Zorgen Erna, contact door Nunazorg (telefonisch en indien gewenst persoonlijk).

* Voor een uitvaart gebruik je producten en diensten gebaseerd op jullie wensen. Dus de prijs hangt af van keuzes die door jullie gemaakt worden. Wil je de overledene thuis opbaren of naar een uitvaartcentrum brengen? Een begrafenis of crematie? Zelf kaarten maken/mailen of een kaart samen maken en laten drukken? Een advertentie? Wat voor kist, bloemen, en zo verder. Deze producten komen voor inkoopprijs op de factuur - ik reken geen opslag.

Na een gesprek waarbij jullie je wensen aangeven, maak ik een kostenbegroting. Deze bestaat uit de kosten voor de producten die jullie wensen en de kosten voor mijn begeleiding. Dit kan uitkomen tussen €5.000 en €10.000. Uiteraard is dit heel globaal en verschillend per persoon/familie. Ik kom graag in gesprek om het concreter te maken. Bij een grotere wens dan het beschikbare budget, kijk ik graag met jullie mee hoe we daar samen een mooie oplossing voor vinden. 

Of je wel of niet verzekerd bent maakt niet uit voor mij. In alle gevallen kunnen we kennismaken en kan ik je een indicatie geven van de kosten.