libelle

Een libel of libelle is een dier dat meedere transformaties doormaakt; van larve via diverse vervellingen naar imago: een volwassen libelle. Ook wij mensen maken, soms meermalen in ons leven een transformatie door. Een persoonlijke ontwikkeling, door omstandigheden die op ons pad komen.

Ook bij sterven maken we een transformatie door. We gaan over naar een andere vorm, een andere fase. Hoe je dat ook ziet en welke betekenis je er ook aan hecht: er verandert veel. Ons lichaam verandert, het is niet meer nodig. We zijn niet meer fysiek aanwezig in onze vertrouwde omgeving. De herinneringen blijven, in de harten van degene die we tijdens het leven hebben geraakt. Dit geldt voor degene die gaat sterven en voor de naasten er omheen. Acceptatie en besef van het gaan sterven, terugkijken op wat er was, balans opmaken, vergeven, loslaten. Wanneer dit proces begint is voor iedereen anders. En alles is goed.

De vleugels van een libelle tonen, wanneer ze belicht worden door de zon, alle kleuren van de regenboog. Bij een uitvaart, een samenkomst voor de overleden persoon, kun je de kleuren van iemands leven laten zien - op een manier die past bij de overledene én bij diegenen die achterblijven.

 Libelle Uitvaartbegeleiding